7 Aralık 2012

Dişilik mi? Kişilik mi? * Seda Akgül / Kitap

Seda Akgül le geceleri uyuyamayıp sabahları erken kalktığım bir dönemde tanışmıştım. 2011 yazına doğru her haftasonu sabahları tv8 de Erken Baskı da izliyordum. Eskiden haber sunarken hatırladığım bu kadın haberleri yorumlayarak, kitap tanıtarak, nostaljik klipler yayınlayarak,hayvan sevgisinden bahsederek, konuk ağırlayarak izlemesi keyifli bir program sunuyordu. Benzer programlar yapmış olan Metin Uca, Mesut Yar dan çok çok daha iyiydi. Sonra Star Tv ye geçti hala denk geldiği müddetçe seyrediyorum. 
Bu zeki, dobra kadın aslında Başbakanlık ta da görev yapmış bir mütercim tercüman. Hacettepe den mezun olmuş ancak yurtdışında da eğitimler görmüş.
Konuşmalarından tavrından hayata bakışından biraz dominant duruşundan hoşlanıyorum. Bir de kitap çıkarınca alıp okumak istedim. 36 yaşında bekar bir kadının erkeklere kadınlara ilişkilere bakış açısını anlatan bir kitap kısaca. İsmi, kapağı oldukça ilgi çekici itiraf etmeliyim.


Kitap uzak durulması gereken erkekleri sınıflandırıyor. Gri Tilkiler, Aşk Çocukları, Kurbanlar, Enteller, Maçkolikler gibi sınıflandırmalar var ve o tür erkekleri kısa kısa açıklayıp uzak durulması gerektiğini açıklıyor oldukça katı ve kısa bir biçimde:) Ama doğruya doğru...
İkinci bölümde ise ilişkiler hakkında bir kaç sorunu ele almış Akgül: Erkekler Neden Aldatır? Erkekleri En Çok Korkutan Sorular, Göster Ama Elletme gibi konu başlıkları var. Tabi ki eğlenceli yazılar bunlar...
Son bölümde ise bu sefer kadınları sınıflandırıp kendilerine göre eş seçmelerini tavsiye ediyorlar. Şefkatli Kadınlar, Çıkarcı Kadın Tipi, Temizlik Hastası Kadın Tipi, Sosyal Paylaşım Siteleri Kadın Tipi... gibi sınıflandırmalar var burada da ve bir çok sınıflandırmada tanıdık kadınlar geldi gözümün önünde:) Ama insan kendi sınıflandırmasını merak ediyor tabi önce:)
Yani beklediğim kadar zekice yazılmış, derinlere inen bir kitap değildi aslında. Daha önce de çeşitli dergilerde, gazetelerde gördüğümüz eğlencelik yazılar tarzında bir kitap. Özellikle erkekler hakkında yazılanlar oldukça agresif bir dille yazılmış. Zaten o kadar her şeyin farkında olduğunuzda mutlu olma şansınız pek yok:) Zaten Akgül de kitabın başında annesinden özür dileyip evlenme şansını yok ettiğinden bahsetmiş.
Evlenmek isteyen kadınlara yazılmış, eğlendirmelik, bazen durup 'Hakikaten ya doğru söylüyor' diyebileceğiniz bir kitap...
 
Altını Çizdiklerim:
  • " Eğer gerçeklerle yüzleşecek cesaretiniz yoksa erkeklerle soru sorup durmayın. Çünkü onların dürüstlükle verdiği yanıtları beğenmeyip vıdı vıdı yaparsanız ikinci defasında adam size gerçeği söylemeyecektir."
  • " Unutmayın, kadını her zaman bakım, erkeği ise takım gösterir. Takım derken takım elbiseyi kastediyorum yanlış anlamayın."
  • " Ünlü bir işadamı bana, ' Erkekleri hepsi hemen hemen aynıdır. Sen herhangi bir tanesini al; ona ideal erkekmiş gibi davran. O seni hayalkırıklığına uğratmayacaktır' demişti."
Seda Akgül ün kitap tanıtımı için katıldığı bir programı da buraya koymak istiyorum. Atlayarak izleyebilirsiniz.
Sevgiler

6 yorum:

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...